הימים ותשעת השבועות בשלושת שיריםספירת שירים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 30/07/22 23:03 ב באב התשפב

שאלה

האם מותר לשמוע שירים בתשעת הימים ושלושת השבועות? כי בסוף היום זה פחות מרגש לשמוע שירים כי זה ממש רגיל וסובב את החיים. השעון מעורר בבוקר, השירים בדרך למקומות, שירים כשאני לומדת וכל הזמן. זה הרבה פחות מרגש מפעם. יש גם הבדל בין שירים בלייב לבין שירים בטלפון?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

תשעת הימים נועדו קצת לעצור את שטף החיים, את הרגילות של החיים, ולתת מבט לדברים החשובים באמת, בית מקדש, מלכות ישראל, שלטון וכדו'. ועל כן הפסקת השירה היא זאת שמפנה את ההסתכלות לדברים חשובים באמת והחסרים לנו באמת. על כן צריך להמנע משירה אבל לא מדובר בטלפון מעורר וכדו', אלא שירה של שירים ושמחה.

צום החמישי לששון ולשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ