הטימש

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/10/21 20:42 יא בחשון התשפב

שאלה

יש לנו עץ לימון המניב בשפע. בדכ אני קוטפת , חלק נ6תנותנת וחלק רב אני סוחטת מיץ לימון ומקפיאה. האם גם השנה אפשר לעשות זאת או שעלי לקחת לביתי רק כמות קטנה ואת השאר להפקיר?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

רק הלימונים שיחנטו אחר טו בשבט תשפ"ב יהיו קדושים בקדושת שביעית. (אמנם היו רבנים שהחמירו קודם, וביניהם הגר"מ אליהו זצ"ל, בכו"א אנו נוקטים כרוב האחרונים שדין הלימון כדין כל הפירות שהקובע הוא האם חנטו לפני טו בשבט או לאחריו, כל שחנט לפני טו בשבט תשפ"ב אין בו קדושה, כל שחנט לאחר מכן יש בו קדושה.

לכן כל הלימונים שיחנט בטו בשבט יניבו בערך באלול תשפ"ב הם יהיו קדושים בקדושת שביעית. לימונים אלו יש להפקיר, מרגע שהלימונים מתחילים להיות מוכנים להאכילה.ההפקר צריך להיות לכל אחד, שכולם יכולים לבוא ולקחת. כדאי אפילו לתלות שלט שהלימונים הפקר. אם לא יכנסו הרבה אנשים לגינה, למרות ההפקר, את יכולה לקטוף את הנשארים ולהביא את הלימונים לציבור, שכל אחד יקח. כמו כן את יכולה לקחת לצרך אכילתך בלבד כמות מסוימת, עד הגל הבא של הלימונים.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ