הטבלה של שייקר

חדשות כיפה רבני כושרות 22/08/19 18:22 כא באב התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב, קניתי שייקר (מכשיר חשמלי המורכב מבקבוק פלסטיק עם סכין המחוברת בתחתית וטוחנת פירות ודברים שאני מכניסה לבקבוק באמצעות מנוע חשמלי). השייקר הוא תוצרת סין. אין אפשרות לנתק את הסכין מהמנוע החשמלי. האם מותר לי להטביל את הסכין כשאני מחזיקה בחלק החשמלי על מנת שלא ירטב וינזק? (הוא לא עמיד למים) ואם לא, מה עליי לעשות?

תודה רבה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

לדעת הרב אליקים לבנון (נשיא כושרות) לא צריך לטבול כלים חשמליים. תוכלו להרחיב כאן:

https://www.kosharot.co.il/index2.php?id=54651&lang=HEB

לדעת הפוסקים שמחייבים טבילה, כאשר יש חשש שהכלי יתקלקל במים ישנם שני פתרונות אפשריים:

א. לתת לבעל מקצוע יהודי שיפרק חלק מן הכלי (בצורה מקצועית) ויחבר מחדש.

ב. למכור את הכלי לגוי ולשאול אותו ממנו.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן