החלפת שם

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 19/05/19 14:03 יד באייר התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב

אני גיורת ואחותי הקטנה מעוניינת גם היא לעבור גיור בצבא.

בחודשים האחרונים היא סובלת מפריחה בכל הגוף והרופאים לא יודעים להסביר מה זה, הפריחה באה והולכת.

אחת החברות שלה שאלה רב מה כדאי לה לעשות והרב אמר להחליף שם ולהוסיף שם שני לחיזוק.

לאחותי קוראים ילנה, היא מעוניינת להחליף את השם לאילנה

וחושבת להוסיף שם שני "לין", אמרתי לה שזהו שם לועזי ולא קשור ליהדות.

לדעתך יש צורך בשם שני? ואם כן איזה?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום.

ממה שאני מכיר, הוספת שם עושים בעיקר במקרה של מחלה קשה.

בוודאי שנכון שבהליך הגיור היא תבחר שם עברי.

אכן לשם 'לין' אין משמעות בעברית.

אני ממליץ להמשיך להשקיע בחיפוש פתרונות רפואיים ולא לוותר.

במקביל, אפשר ורצוי לעסוק בצדקה ובחסד, שיש להם מעלה מיוחדת לשנות דינו של אדם לטובה.

כמובן, אפשר גם לשאול את אותו רב.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן