החלפת שם

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 31/05/20 14:21 ח בסיון התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני נולדתי עם השם דניאלה, ולפני 4 שנים שיניתי לשם נועה.

בתעודת זהות רשום לי נועה דניאלה.

הבנתי שהשם דניאלה זה לא שם טוב כי כיביכול דן אותי האל. וכיום השם שלי הוא נועה. אך הרבה אנשים ממשיכים לקרוא לי דניאלה

אני זקוקה לעזרתך, אני חושבת לחזור לשם הקודם שלי לדניאלה, ואני בהתלבטות מאוד גדולה! איזה שם טוב יותר? איזה שם חזק יותר מכל הבחינות? פרנסה, זוגיות, משפחה, הצלחה?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

לפעמים כדי לעשות שינוי בחיים נתפסים לדברים צדדיים, כאילו שינוי טכני (שהוא הכי קל) שינוי שם או מקום מגורים או שינוי הופעה, ישנו את החיים. זה לא עובד. כדי לשנות את החיים צריך להגדיר מטרה ולצאת לפעולה להשגת המטרה.

1. את צריכה לשאול מה באמת קשה לך בחיים. מה את רוצה לשנות בחיים שלך.

2. עליך לזהות מה הסיבות העמוקות שגורמות לך את הקשיים שלך בחיים, מה גורם לך לסבול בחיים שלך?

3. מכאן להגדיר באופן מדויק מה את חייבת לשנות בחיים שלך - מה המטרה שלך.

את כל המהלך המורכב הזה שינוי שם לא יכול לחולל. זו משימה שדורשת גם מחשבה וגם הקשבה - לעצמך. גם הרבה רצון וכוח רצון, להזיז את עצמך לאן שצריך.

בנסיבות הללו אפשר - אולי גם הכרח, להיעזר באנשי מקצוע.

כל מה שרשמתי כאן אפשר לעשות יותר טוב עם פסיכולוגית או עם עובדת סוציאלית.

לכן העצה שלי: תישארי עם השם האחרון שלך 'נעה'. תשקיעי מאמץ בשינוי אמתי בחיים שלך.

בהצלחה!!!