החלפת שם

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 31/05/20 21:05 ח בסיון התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני נולדתי עם השם דניאלה, ולפני 4 שנים שיניתי לשם נועה.

בתעודת זהות רשום לי נועה דניאלה.

הבנתי שהשם דניאלה זה לא שם טוב כי כיביכול דן אותי האל.

אני זקוקה לעזרתך, אני חושבת לחזור לשם הקודם שלי לדניאלה, ואני בהתלבטות מאוד גדולה! איזה שם טוב יותר? איזה שם חזק יותר מכל הבחינות? פרנסה, זוגיות, משפחה, הצלחה?

תשובה

שלום

ההצלחה תלויה בעיקר בשלושה גורמים-

הבחירות שלך בחייך, תפילה, וצדקה.

המזל דומיננטי באדם ככל ששלושת אלו פחות דומיננטים. והוא שולי באדם ככל שאלו דומיננטים.

השם דניאלה הוא עברי, ושכיח. הוא מותר. אמנם יש בו משמעות של מידת הדין, שלא טוב להדגיש רק אותה באדם בלי מיתוק ועידון.

למעשה, אם השם הזה חשוב לך מאד, ואת מתפללת, עושה חסד, ובוחרת בחירות נכונות בחייך, אפשר להשאר עם השם דניאלה. אם כי השם נועה בהחלט עדיף בכמה היבטים.

כל טוב