הזרקת סקסנדה/ אוזמפיק בשבת ויום כיפור

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 13/09/21 09:10 ז בתשרי התשפב

שאלה

שלום רב

לאחרונה התחלתי להזריק באופן יומי זריקה תת עורית בשם סקסנדה(יש גם אוזמפיק)למטרת דיאטה (לא סוכרתי)

ברצוני לדעת האם מותר לי להזריק אותה גם בשבת/ יום כיפור

תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

מבחינת דיני הצום ביום הכיפורים - הדבר מותר. אמנם, הזריקה הזו פועלת בעיקר על ידי דיכוי הרעב, ואין בה צורך של ממש ביום הכיפורים לצרכי דיאטה, אבל מותר גם להקל על הצום בדרך מלאכותית. אני מבקש להדגיש כי הדברים נידונים בהקשר של אסור ומותר, ולא בשאלה האם זה הדבר הנכון לעשות.

ברם, אם ההזרקה מוציאה דם וכדו׳ - היא אסורה. בדרך כלל זריקות תת עוריות אינן גורמות לכך, אולם הדבר שונה מאדם לאדם.

כל טוב