הזמנה לאירוע בראש חודש אב

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 06/07/22 10:29 ז בתמוז התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני חוזר בתשובה, וכן אשתי. המשפחה שלנו (הורים ואחים) טרם זכו, ולפעמים עולות שאלות שדורשות התמודדות.

השאלה הספציפית כעת, אחותי מתכננת מפגש של חברים ומשפחה קרובה, ואנחנו גם הוזמנו, ואחותי כמובן רגישה למצבי ודואגת לי להזמנה של מנות כשרות.

העניין שהאירוע יוצא בראש חודש אב, ואין לי ספק שתהיה שם מוזיקה (שירי חול).

אני מצד אחד לא רוצה לפגוע באחותי, ומצד שני לראות איך אפשר לקיים את ההלכה.

האם יש איזה אופן שיאפשר לי להקל בעניין וללכת לאותו אירוע? כגון להשתדל לא להנות מהשירים וכד'.

תודה רבה

תשובה

שלום

הנאה אינה הבאה לאדם בעל כרחו אינה אסורה, ולכן במקרה הזה, שיש צורך משפחתי גדול שתגיעו לשם, ואינכם מעוניינים במוזיקה הזאת, והיא לא עיקר האירוע, אתם יכולים להיות במטרה של הערך המשפחתי, ומתוך כוונה שלא להנות מהשירים.

כל טוב