הזזת סוכה בשבת וחג

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 14/10/20 14:29 כו בתשרי התשפא

שאלה

שלום רב

האם מותר להזיז סוכה שנבנתה לפני החג/שבת, ונמצאת בחנייה מקורה עם אספלט,

למקום פתוח, לצורך קידוש וברכה על 4 המינים, ומיד לאחר מכן להחזירה מתחת לחנייה.

תודה רבה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

כן, כי העברת הסוכה היא בעצם בנייתה ולכן אין פה דין של תעשה ולא מן העשוי (כלומר לו היה ניתן תאורטית להסיר את הקירוי מבלי להוציא את הסוכה היא לא היתה כשירה)

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן