הורים עם כעס ועצבים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 03/07/20 17:20 יא בתמוז התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לי אמא שכל דבר הכי קטן היא מגיבה בכעס ובעצבים, אחותי הגדולה ממזמן לא בבית בגלל שחטפה מכות, אני לא מצליחה להסתדר איתה בכלל, נזרקו לי דברים מהחדר בלי לשאול אותי, ורק ששאלתי בסך הכל למה היא ניפצה כלים על הרצפה מחמת זעם, הרב כיבוד הורים שהכל נחמד זה נחמד אבל אני לא יכולה לכבד אותה גם לא דקה.

תשובה

שלום

אני מבין את הצער שלך, ואת הקושי לכבד הורים במצב כזה.

החובה ההלכתית לכיבוד הורים היא גם במציאות כשלך.

ולכן עליך לכבד את אימך ולירוא ממנה, לקום כשהיא נכנסת, לא לשבת במקומה, לא לסתור דבריה, לעשות רצונה בדברים שאינם נוגעים לחייך האישיים, ולדאוג לכל צרכיה החומריים, עם סגנון דיבור מכבד.

בכך את מצהירה שאת יראה ממי שאמר והיה העולם, ואוהבת אותו ומקיימת מצוותיו, גם כאשר אין תגמול נראה לעין בעולם הזה מצד אימך.

אם היא מזיקה לדברים שלך, את רשאית לשמור אותם במקום אחר, ואף במקרים קיצוניים, לתבוע אותה בבית הדין על הממון שהפסדת.

אך אם את גרה בביתה, את מקבלת את הכללים, ולא יכולה לתבוע אותה.

בצד הנפשי-

חשוב ביותר שתלכו לייעוץ משפחתי מסודר, על מנת להיטיב את האוירה בבית.

שימרי על שמחת החיים, וזכרי שהיחס להורייך הוא חלק מפסיפס של אישיות שאת בונה לעצמך, על ידי לימוד מהם מה לעשות, וגם מה לא לעשות, כמותם.

בהצלחה