הוצאת ספר תורה - לטקס בר המצווה

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 17/10/18 09:25 ח בחשון התשעט

שאלה

יש לנו ביולי בר מצווה ואני רוצה לעשות את טקס העלייה לתורה כולל ההנחת תפילין באולם בתל אביב האם זה תקין שאנחנו נדאג להביא לשם ספר תור והוא יעלה שם

תשובה

שלום וברכה,

עדיף שלא להוציא ספר תורה ממקום משכנו הקבוע אם אין צורך מיוחד בכך.

כל מקרה של הוצאת ספר תורה מבית הכנסת צריכה היתר הלכתי מיוחד.

אפילו לבית אבלים יש פוסקים שהורו שלא להוציא ספר תורה לשם כך ויש שהתירו.

לסיכום, אם יש אפשרות שהבן יקרא בתורה בבית כנסת ומשם תגיעו לאולם האירועים יש בכך עדיפות רבה.

בברכת מזל טוב,

הלל