הוצאת זרע לבטלה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 21/09/20 15:42 ג בתשרי התשפא

שאלה

היי אני בן 13 ולא מבין למה הוצאת זרע לבטלה כזו נוראית ואם אפשר שיהיה בשפה נאימה

תשובה

שלום

האיסור הזה הוא חמור קודם כל כי כך מגדירה אותו ההלכה היהודית, בשלחן ערוך ובמקומות רבים נוספים.

לגבי הטעם של חומרת האיסור, מדובר באחד הכוחות הכי חזקים באדם - הכח שייעודו להביא חיים לעולם.

כמו בעוד דברים בבריאה, הכח שיכול להופיע בצורה הכי קדושה ועליונה של הבאת חיים לעולם ושל חיבור בין איש לאשתו, כשהוא מופיע בצורה הנכונה, הופך להיות לכח משחית כאשר הוא מופיע בצורה פגומה, שלא בקשר הקדוש בין איש לאשתו ולא למטרת הבאת חיים לעולם, אלא לצורך עונג חומרי, שלא מחובר לשום תכלית.

בגלל שזה כח כל כך מהותי במציאות, הקב"ה נטע בנו משיכה עצומה אליו, שהרי מבלעדיו אין הופעת חיים בעולם. אבל המשיכה העצומה הזאת יכולה בקלות להפוך למשיכה לתהומות החומריות וההשתקעות של האדם בעצמו ובהנאותיו הגשמיות, באופן שאוטם אותו מלהופיע את נשמתו ואת הרוחניות העליונה שלו.

זה על קצה המזלג.

מוזמן להעמיק עוד בתכנים שנכתבו על כך. כמו למשל בקישורים הבאים:

https://www.makshivim.org.il/answer?id=909760

https://www.makshivim.org.il/answer?id=513734

כל טוב וגמר חתימה טובה