הוספת שם

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 16/07/18 12:39 ד באב התשעח

שאלה

שלום,

לפני כשנה הלכתי לרב מוכר בעניין משהו, והוא המליץ לי להוסיף שם, אוראל, אז הוספתי לאורן הוספתי אוראל.

באותו יום הוא עשה שיעור כמו שהוא תמיד עושה ובירך אותי בשם החדש(לא יודע בדיוק איך זה נקרא)

הוא אמר לי להוסיף את זה בתעודת זהות, ובנוסף שאנשים יקראו לי מידי פעם אורן אוראל...

הבעייה היא כזאת.

1. עדיין לא הוספתי את השם, כי הם בהתחלה היו בשביתה, ואחר כך לא מצאתי את הזמן והאמת שזה די ברח לי מהראש.

2. לצערי אנשים לא רגילים לקרוא לי אורן אוראל, גם לא אשתי, ועד כמה שביקשתי, פשוט שוכחים מזה ולא קוראים לי בשני השמות האלה יחדיו לא מחוסר רצון, חס וחלילה, פשוט קשה להתרגל אחרת, בטח שלא לקרוא בשם הזה פעם בשבוע ושבוע אחרי זה להיזכר שצריך לקרוא עוד הפעם.

השאלה מה אני עושה? האם זה עדיין רלוונטי למרות שעברה שנה ולהוסיף את זה לתעודת הזהות שלי?

האם זה קריטי לקרוא לי פעם בכמה זמן בשני השמות יחדיו?

תודה..

תשובה

שלום וברכה,

לגבי שאלתך הראשונה, בוודאי שעדיין רלוונטי להוסיף את השם השני, לתעודת זהות.

רצוי לעשות זאת בהקדם.

אתה צריך להשתדל שמידי פעם, יקראו לך בשני שמותיך ביחד. ואם זה מתאפשר, שבכל יום יקראו לך לפחות פעם אחת בשני שמותיך, זה מבורך.

בכל אופן תקפיד בזמן עליה לתורה / ברכות וכדו', להקפיד על שני השמות.

ברכה והצלחה