הדלקת נר ביום טוב

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/05/20 14:14 ג בסיון התשפ

שאלה

שלום רב,

קיבלתי על עצמי , בלי נדר,להדליק 40 יום נר לרשב"י, לצורך זיווג בעז"ה.

רציתי לשאול- האם מותר לי בחג השבועות להדליק נר מהנר נשמה שאמא שלי מדליקה לפניי החג?

והאם מותר לי- להדליק בחג השבועות (שיוצא השנה ביום שישי)- עוד נר אחד, ליום שבת (שביום שבת , יהיה אסור לי להדליק נר לרשב"י.

(בדר"כ אני מדליקה ביום שישי- 2 נרות- אחד ליום שישי ואחד ליום שבת- וכך יוצא שה40 יום מתקיימים).

תודה רבה וחג שמח!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

מותר להדליק נר לכבוד בנר מחג השבועות, לפי הכלל של ״מתוך שהותרה לצורך הותרה נמי שלא לצורך״.

וגם לפני שבת.

כל טוב ובשרי לנו שמחות

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן