הדלקת נרות שבת בחג שבועות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/05/20 14:55 א בסיון התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב השנה מדליקים נרות השבת ביום חמישי ולפני שמדליקים מדליקים נר זיכרון שנוכל להעביר אש לנרות ערב שבת רציתי לשאול האם אפשר להעביר עם גפרור ששמים אותו בלהבה של נר זיכרון ואז להדליק את נרות השבת ולא לכבות את הגפרור אלא לתת לא להיכבודבעצמו אשמח לתשובה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

כן. מדליקים גפרור או קיסם מהנר זיכרון שבוער עוד מערב חג, בגפרור זה מדליקים את נרות שבת, ואח"כ מניחים את הגפרור דולק (במקום בטוח) עד שיכבה מעצמו.

כדי שאפשר יהיה לעשות בחג את ההכנות הללו לשבת, צריך לעשות 'עירוב תבשילים'.

https://ph.yhb.org.il/category/%D7%9E%D7%95%D7%A2%D7%93%D7%99%D7%9D/08-%D7%A2%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%91-%D7%AA%D7%91%D7%A9%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9F/