הדלקת נרות חנוכה למי שגר בשני בתים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/12/19 15:39 יז בכסלו התשפ

שאלה

ערב טוב,

אני מגורר חלק מהזמן בבית אחד וחלק מהזמן בבית אחר, לא לפי סדר קבוע

אלא לפי איך שמזדמן לי.

האם מותר להדליק נרות בבית א ולאחר מספר שעות ללכת לישון בבית ב?

תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

בשאלות אלו ניתנו תשובות רבות ומגוונות.

יש שתי סוגיות:

ראשונה בהן היא היכן להדליק את הנרות שאיתם יוצאים ידי חובה - וכאן יש הטוענים שבמקום שהולכים לישון נמצא הבית של היום. זו נראית עמדה נכונה כאשר מדובר על מי שלא נמצא בביתו, אולם בשאלה שאתה שואל - לאמור - גם הבית הראשון הוא שלך - נראה שיש להדליק בבית שאתה נמצא בו בזמן הדלקת נרות.

שאלה אחרת היא האם קיימת חובה להדליק גם בבית השני "מפני החשד". משום מה, לא מקפידים על הלכה זו, אולם לכאורה הדבר מחייב גם כיום בשעה שאתה שב לביתך לישון.

כל טוב