הדלקת נרות חנוכה בחוץ או בפנים ?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/01/20 11:39 ד בטבת התשפ

שאלה

בביקורי האחרון באחת מן ההתחלויות גיליתי תופעה שהכאיבה לי.

על מנת לקיים את מצוות פירסום הנס מדליקים את החנוכיה מחוץ לבית ומייד לאחר מכן נכנסים הביתה שכן בשל הקור אין אפשרות לשבת לידה במשך חצי שעה.

מה עדיף להדליק בתוך הבית ולשהות במחיצת החנוכיה או להדליק בחוץ ולהתנתק ממנה.

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אני מצטער על העיכוב בתשובה, אולם בעזרת ה' היא תהיה רלוונטית גם בשנה הבאה.

כמו בנושאים רבים - יש בשאלה זו דעות שונות.

עמדתי היא שכיוון שפשט דברי הגמרא הוא "מדליק על פתח ביתו מבחוץ", זה מה שצריך לעשות, ושאלת הישיבה ליד הנרות אינה רלוונטית מבחינה הלכתית.

כל טוב