הדלקת נרות חנוכה באיחור

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/12/19 22:32 כו בכסלו התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני ומשפחתי טסנו לחו"ל ופספסנו את שני הנרות הראשונים. לא יצא לנו לפספס נר אף פעם, אז תהיתי האם זה בסדר להדליק את מספר הנרות הנדרש בבת אחת? אני מניח שהתשובה היא כן, אני רק רוצה לוודא.

ורציתי לדעת מהי השעה הכי מאוחרת שאפשר להדליק בה נר חנוכה? קראתי במקום אחד שבשעה שמונה לכל המאוחר ובמקום אחר שעד הזריחה כל עוד בני הבית ערים ו\או מישהו יראה את הנרות.

תשובה

שלום וברכה

מתחילים להדליק ביום שאפשר, ואת מספר הנרות של אותו יום.

לגבי שעת סיום: אם יש פרסומא ניסא לאחד מבני הבית - מדליקים עד עלות השחר.

כל טוב