הבדלה ע"י נשים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/07/21 16:25 יז באב התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב.

הוריי בין השבת בבית מלון.

ואני נשארת בבית עם אחים שלי.

האם נהגתי נכון בכך שעשיתי הבדלה לבד ? (אני אישה)

לא חיכיתי כמובן עד שאבא שלי יחזור מבית המלון.

יש לי אח שעבר גיל בר מצווה, אך הוא לא היה בבית (וגם אם היה , ישנו משבר דתי קטן ולא חושבת שהוא היה עושה לי הבדלה).

לסיכום, האם נהגתי כראוי שהבדלתי בעצמי?

האם היה צורך שאבי כשיחזור יעשה שוב הבדלה?

המון תודה ושבוע טוב .

תשובה

בס"ד

שלום רב,

גם אם היית ממתינה לאביך, יש קושי הלכתי שהוא יעשה הבדלה פעם נוספת עבורך.

אולי נכון היה ששניכם תמתינו ולא תעשו הבדלה בצאת שבת (אסור לאכול במוצאי שבת אם עדיין לא הבדילו) כשהוא יחזור הביתה הוא יעשה הבדלה לעצמו ולכל המשפחה.

בכל מקרה שאישה לא יכולה לשמוע הבדלה מגבר, היא עושה הבדלה לעצמה, ושותה מהיין של ההבדלה.

לגבי ברכת מאורי האש: בנות אשכנז לא יברכו "בורא מאורי האש" בתוך ההבדלה, אלא רק אחרי שישתו מכוס ההבדלה.

בנות ספרד חייבות לברך "בורא מאורי האש" כרגיל בתוך ההבדלה.