הבאת ילדים לבית הכנסת בזמן קורונה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 28/07/20 10:10 ז באב התשפ

שאלה

בס"ד

שלום לרב,

בהמשך לשאלת הרב, אסביר את שאלתי:

יש לי 2 ילדים, בני 3 ו-6.

בעקבות הקורונה, תפילות (השבת) מתקיימות מחוץ לבית הכנסת.

יש לנו בבית הכנסת חדר משחקים לילדים, אולם הוא סגור כדי למנוע התקהלות בזמן הקורונה.

כמו כן, אני בעל קורא בבית הכנסת.

השאלה היא: האם אפשר להביא את הילדים למקום התפלה בחוץ, כאשר הם עושים רעש ומפריעים לתפלה? מכיון שלאשתי קשה עם הילדים בבית, ורוצה להביאם לבית הכנסת.

בברכה,

תשובה

שלום וברכה

אני מבין כעת את הדילמה.

נקודת המוצא לדיונים כאלה היא כמובן הקביעה שאין להביא ילדים למקום בו הם מפריעים לתפילה. הדבר אסור גם בשל "בין אדם לחבירו", וגם בשל קדושת התפילה, וגם בשל העובדה שאין בכך למעשה כל תועלת רוחנית. אני מבקש להדגיש כי אם זה חלק מחינוך הילדים לתפילה, שילובם בבית הכנסת וכדו' - הדבר הוא חלק ממצוות חינוך, אבל אני מבין מהשאלה שלא כך הוא המצב, ולכן זו נקודת המוצא.

אבל צריך לדון האם במקרה שלך הדברים שונים, משתי סיבות:.

א. אתה משרת את הקהילה בבואך, ועל כן אולי זה מחיר שעל הקהילה לשלם.

ב. אכן אנחנו נמצאים במצב לא ברור בתקופה הזו.

אף על פי כן, נראה לי כי הדרך להביא אותם לבית הכנסת במציאות הנתונה אינה הנכונה. אולם, אפשר שהטוב ביותר הוא להציע לקהילה כן למצוא פיתרון גם בתקופת הקורונה לילדים - אולי תפילת ילדים, אולי פעולה של מדריך/כה, אולי תורנות הורים, וכך להרוויח את כל הדברים כאחד: גם משמעות חינוכית, גם לא להשאיר את הילדים בבית לטיפול האישה, וכדו'.

לאמור: לחפש דרך יצירתית שבה אין מקבלים את המציאות הנתונה כפי שהיא, אלא מחלצים ממנה דרך טובה יותר.

האם אתם יכולים ללכת בדרך זו ?

כל טוב ויישר כוח