האם

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/06/22 13:51 כה בסיון התשפב

שאלה

האם התאבדות היא דבר מוצדק מה עם ההרגשה ששום דבר לא טוב בחיים למה לא לעשות את זה ?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אכן זו הרגשה קשה מאוד - קוראים לזה דכאון.

במקום להתאבד צריך לטפל בהרגשה הזאת. אפשר לשנות הרגשות רעות וקשות, יש מי שיודע לעזור בכך.

אדם שמרגיש שלא טוב לו בחיים, צריך לפנות לטיפול רגשי.

שם יעזרו לו לברר מדוע כל כך רע לו, ויעזרו לו למצוא דרך לשפר את ההרגשה הנוראה הזאת.

יש גם תרופות שמשפיעות לטובה על מי שמרגיש רע.

בקיצור כשרע לאדם וזה לא עובר - שיגש למרפאה שם יוכל לקבל תרופות מרופא וטיפול מפסיכולוג.

במקום לגמור עם החיים אפשר להתגבר על הקושי ולהמשיך בחיים נעימים וטובים.