האם תמיד חובה להעביר את הירושה לבן לפי ההלכה?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/03/20 11:32 יב באדר התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

האם יש חובה לפי ההלכה של היום להוריש את הירושה רק לבנים ולא להוריש דבר לבנות?

אני שואל האם יש חובה ולא האם רצוי, זאת אומרת, האם מי שמוריש לבנים ולבנות שלו באופן שווה עובר עבירה הלכתית ?

אודה לך אם תחדד את התשובה לעניין משפחה שבה יש בן בכור ובנות. ומשפחה שבה יש בנות בכורות ובן.

בברכה רפאל.

תשובה

בסד

שלום וברכה

ראוי לחלק לכולם בשווה כדי לא להטיל קנאה בין ילדים ומכיוון שיש ואפשר לעשות על פי ההלכה יש לגשת לטוען רבני שיראה למוריש כיצד עושים צואה על פי ההלכה, ולא שיגיעו חלילה לידי מריבה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי