האם שמן סויה צמחי יכול להיות לא כשר?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/11/21 21:24 כג בכסלו התשפב

שאלה

שלום,

קיבלתי מחבתות חדשות מחו"ל (ברזל יצוק). שאלתי רב מה הדין אם היצרן משח אותן בשמן לא כשר, והרב\רבנים אמרו ליבון חמור.

לגבי שאלת ההמשך הם לא עונים כבר יומיים אז אשאל אותך , כבוד הרב- מי ששלחה לי את אותן מחבתות צירפה ,אחרי שסיפרתי לה על ההוראה, מכתב שבו היצרן מתחייב שמדובר בשמן סויה צמחי שאיתו משחו מחבתות אלו (אולי כדי שטבעונים יקנו?). האם זה בכלל אפשרי שאותו שמן צמחי אינו כשר?

והאם עדיין במקרה כזה יש צורך בליבון?

כמו כן, האם אתה יודע היכן עושים את אותו ליבון? (אין גז במקום מגורי).

תשובה

שלום וברכה

למיטב הבנתי אין כל בעיה בשמן הזה, ואין חובת ליבון.

היא הייתה קיימת כאשר עבדו עם שמן מן החי.

כל טוב