האם שמיעת התיקון הכללי ביוטיוב משתווה לקריאתו?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/05/20 09:07 כא באייר התשפ

שאלה

שלום רב

כבוד הרב , רציתי לדעת במידה ואני שומע התיקון הכללי של ארז יחיאל לצורך הדוגמא הוא קורא את כל הפסוקים בשיר זה משתווה לקריאתם כאילו אני קראתי?

או שאני צריך לקרוא אותם כדי שזה ייחשב עבורי כתיקון לפגמיי

ועוד שאלה אם יוכל כבוד הרב

האם שאני רואה שעורי תורה של הרב יגאל כהן והרב יצחק פנגר מדברים על נושאי החיים ומשלבים איתם את התורה הקדושה נחשב לי כאילו הייתי בשיעור תורה? השאלה שלי היא בעצם האם זה מצווה ונחשב כאילו שמעתי דברי תורה כמצווה ?

תודה רבה כבוד הרב

כל טוב

תשובה

בס"ד

שלום רב!

אתה צריך לקרוא תהלים (תיקון כללי) בעצמך, כשאתה שומע אחרים זה לא נחשב.

לימוד תורה שאתה מתאר הוא בוודאי ראוי וחשוב ונחשב קיום מצוות תלמוד תורה.