האם צריך להתפלל או לברך לפני לימוד תורה

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 04/02/20 21:53 ט בשבט התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני בחור צעיר ורוצה להתחיל ללמוד את הספר הלכות החפץ חיים על הלכות לשון הרע ורציתי לדעת אם עליי להגיד איזושהי ברכה לפני הלימוד

תודה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

אפתח בברכת יישר כח גדול שאתה רוצה ללמוד תורה. ובפרט את הספר החשוב חפץ חיים שעוסק בהלכות שמירת הלשון.

אם לא ברכת באותו בוקר את ברכות התורה, עליך לברך אותם לפני שאתה לומד תורה.

ברכות התורה מופיעות בתחילת הסידור בדרך כלל. אם ברכת אותם באותו יום אינך צריך לברך אותם שוב.

בנוסף לכך, יש עניין לומר את תפילת ר' נחוניא בן הקנה, לפי הכניסה לבית המדרש ללמוד תורה, כפי שמופיע בשולחן ערוך (אורח חיים סימן קי סעיף ח). זה נוסח התפילה:

"יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ ה' אֱלֹהֵינוּ וֵאלֹהֵי אֲבֹתֵינוּ, שֶׁלֹּא יֶאֱרַע דְּבַר תַּקָּלָה עַל יָדִי, וְלֹא אֶכָּשֵׁל בִּדְבַר הֲלָכָה, וְיִשְׂמְחוּ בִי חֲבֵרַי, שֶׁלֹּא אֹמַר עַל טָמֵא טָהוֹר וְלֹא עַל טָהוֹר טָמֵא, וְלֹא עַל מֻתָּר אָסוּר וְלֹא עַל אָסוּר מֻתָּר, וְלֹא יִכָּשְׁלוּ חֲבֵרַי בִּדְבַר הֲלָכָה וְאֶשְׂמַח בָּהֶם. כִּי יְיָ יִתֵּן חָכְמָה מִפִּיו דַּעַת וּתְבוּנָה. גַּל עֵינַי וְאַבִּיטָה נִפְלָאֹת מִתּוֹרָתֶךָ.

בהצלחה רבה,

הלל מרצבך

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן