האם ניתן להתחתן ללא הסכמת ההורים?

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 07/10/19 23:55 ח בתשרי התשפ

שאלה

בס״ד

שלום כבוד הרב,

ההורים של חבר שלי לא מקבלים אותי. במיוחד אימו, והסיבה לכך שאני התגיירתי ואני לא ישראליה. למרות שהוא בפירוש אמר לה שגדלתי בחינוך חרדי ובבית שומר תורה ומצוות לכל דבר, ושאחי ב״ה לומד בישיבה.

והוריי הם גם שומרים ומאמינים בה׳.

אך אימו לא מוכנה לראות אותי או לנסות להכיר אותי. אני לא יודעת מה לעשות. כיוון שאנחנו כן מתכוונים להתחתן בעז״ה.

ואני לא רוצה שהוא יתרחק מהוריו שציינו שאם נתחתן הם ינתקו איתו קשר, אני שוקלת אם בכלל כדי להמשיך כך בגלל שאני מצערת את אימו על כך.

אשמח לתשובה,ותודה מראש.

תשובה

שלום וברכה,

המקרה מורכב ועדין.

אך באופן עקרוני, אינך צריכה לוותר על החתן שלך בגלל שהוריו לא זכו להכיר אותך ואת האישיות שלך.

הייתי מציע לך למצוא דמות שאת מכירה וסומכת עליה, ולנסות לפנות לאימא שלו ולהסביר לה את הזכות בכך שהבן שלה, זוכה להתחתן עם גיורת. ושתלמד להכיר את מי שאת. ייתכן שעם הזמן היא תאהב אותך מאוד.

אינך צריכה להרגיש רגשי אשמה בהתנהגות של הורי החבר שלך.

לפעמים לוקח להורים זמן כדי להבין את האוצר שנפל לידיהם.

אך לפעמים יש הורים שפשוט מנתקים את הקשרים עם הילדים שלהם, וזו בחירה שלהם.

בכל אופן, הזוגיות שלכם קודמת לכך. כפי שכתוב בפסוק: "ועזב את אביו ואמו. ודבק באשתו והיו לבשר אחד".

מאחל לכם שתזכו לבנות בניין עדי עד מתוך קדושה וטהרה.

וה' הטוב יהיה בעזרכם.

בברכה רבה

הלל מרצבך