האם מכשיר סיקולטור טעון טבילה - שיטת בישול בוואקום נקרא סו וויד

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/04/21 08:41 כז בניסן התשפא

שאלה

רכשתי מכשיר סיקולטור - שיטת בישול בוואקום ײ סו ויד ײ

ואני רוצה לדעת האם אני צריך לטבול אותו במקווה כלים, המכשיר משתמש בגוף חימום פנימי ומבשל אוכל שתמיד מצוי סגור בתוך שקית וואקום שמונחת בתוך כלי קיבול פלסטי עם מים.

תודה

צחי

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם יש חלב בשקית פלסטיק הנמצאת בכלי מתכת, אין צורך בטבילה, מכיוון שהשקית היא דרך השימוש הרגיל של החלב, וא"כ החלב לא נוגע בכלי, אבל אם שמו באופן חד פעמי, דהיינו המאכל יכול להתבשל כרגיל ושמו אותו בשקית או ניילון בזה השקית איננה כלי בפני עצמו וחייב טבילה. (עיין טבילת כלים פ"א הערה ז, עמ' נה, מהדורת תשל"ה). אמנם הגאון אויערבאך זצ"ל היה סבור שצריך טבילה בברכה, אבל לפי השאלה נראה שכאן זה לא ממש שקית ניילון אלא יותר על שקית רגילה, אלא מיוחדת לבישול, על כן נראה לטבול בלא ברכה. אמנם יש מקום לפטור את הטבילה מכיוון שזה מחובר עם חוט חשמל לקיר, אבל בכו"א נראה שיש להטביל בלא ברכה.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ