האם מותר לשקר במהלך משחק כדי לנצח

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/10/20 09:09 יב בחשון התשפא

שאלה

היי כבוד הרב,

אני וחבריי משחקים משחק שנקרא ציט שבמהלכו צריך לשקר , האם מותר לי לשקר כי מדובר בחוקי המשחק? או שזה עלול לדרדר אותי למידות רעות ונטייה לשקר

תודה לך

יעקב

תשובה

בס"ד

שלום רב,

כתוב בספרי מוסר שאין לשקר, גם לא 'בצחוק' בדיוק בגלל הנימוק שלך - ששמירת האמת עלולה להתחיל להישחק.

הפתרון הפשוט - לשחק משחקים אחרים.

יש עוד תחומים בהם פעילות תמימה לכאורה - גורמת לשחיקת המידות הטובות. לדוגמה, אפשר לחשוב שאין פגם בסרטי טבע, אבל יש סרטי טבע שעוקבים אחרי חיה טורפת בשעת הציד שלה - אלו תמונות אלימות שמשפיעות על הנפש.