האם מותר למוזיקאי לעבוד בספירת העומר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 15/05/22 11:53 יד באייר התשפב

שאלה

שלום הרב,

אני עובד בתחום המוזיקה ובו אני אחראי על עיצוב הסאונד של הקלטות.

כלומר - יש הקלטות קיימות של גיטרה, שתפקידי הוא לטפל בסאונד שלהם ולדאוג שישמעו טוב, ולא להלחין או ליצור שירים חדשים.

עוד יש להגיד שההקלטות הללו לא אמורות להשמע בקרב עם ישראל בזמן ספירת העומר (עד ל"ג בעומר), אלא הן נמכרות באינטרנט לגויים.

האם מותר בימי ספירת העומר לעשות את העבודה הזו? מאחר ואין פה כוונת הנאה אלא זוהי פרנסתי.

תודה רבה!

תשובה

בסד

שלום וברכה

לפרנסה אפשר.

יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ