האם מותר לי לקרוא רובו של ספר בחנות ספרים כאשר מראש אין לי כוונה לרכוש אותו?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/04/19 09:50 יז בניסן התשעט

שאלה

האם מותר לי לקרוא רובו של ספר בחנות ספרים כאשר מראש אין לי כוונה לרכוש אותו? האם זה גזל?

תודות

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על השאלה.

קשה כמובן לקבוע את הגבול המדויק של עיון בספר וקריאה בו כדי לדעת האם רוצים לרוכשו, ובין קריאה בספר.

ברם, נראה כי בשל העובדה שדיני אונאה אוסרים להונות את המוכר על ידי שאלה כמה דבר מסוים עולה כשאין כוונה לרוכשו - הדבר מועבר גם לקריאה בספר כשאין כוונה לרוכשו כלל.

לאמור - אפשר שאין לכך מדידה אובייקטיבית, אלא סובייקטיבית: אם הכוונה שלך אינה לרכוש את הספר הדבר אסור, מצד דיני אונאה.

האם יש בכל גם גזל ?

כאן צריך לעבור לשפה האובייקטיבית. ואפשר שכן, כיוון שאין זה השימוש שהמוכר מתיר אותו.

כל טוב וחג שמח

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן