האם מותר לי לא לצום בכיפור?

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 17/09/18 10:39 ח בתשרי התשעט

שאלה

שלום רב,

המשקל שלי מן הסתם לא תקין בכלל. אני לוקח טיפות של ויטמין די ועד לא מזמן לקחתי כדורים לאנמיה מגלובלסטית. לפניי כמה שנים סבלתי מחול בדרכי השתן מה שמגביר את הסיכוי שלי לסבול בזה שנית בעתיד.

התקופה האחרונה בחיי לא הייתה קלה מבחינה נפשית. אני סובל מחרדות. היו ימים שלא אכלתי בגלל דאגות קטנות ולא רלוונטיות לגבי הבריאות שלי ופחד לא רציונלי. אני מפחד שהצום בכיפור יגרום לעוד יותר לחץ עליי ויגרום לי למחשבות רעות וחרדתיות של מה יקרה אם אני לא אוכל ואשתה, מה שיכול לגרום לי לשלשולים(יש לי מעי רגיז)ולהרגשה של אי-נוחות בבטן.

רציתי לדעת אם יש לי היתר לא לצום בכיפור או לפחות אפשרות לאכול ולשתות לסירוגין?

אני מפחד שלא אצליח לצום ושזה יפגע בי במידה ואנסה. כי כבר ניסיתי פעם אחת אבל נשברתי ושתיתי מים. זה היה בתקופה שלפניי כל החרדות והבעיות.

הימים האחרונים שלי היו לא נעימים. הם היו מלאים בחרדות וקושי נפשי.

תודה מראש ושיהיה לך המשך שבוע נעים וצום קל ומועיל.

תשובה

שלום וברכה

בשאלות רפואיות לגבי הצום, יש לשאול את הרופא המלווה שלך (רופא משפחה/ רופא מקצועי) ולהדגיש בפניהם את חשיבות הצום במידה והם לא מבינים.

לא ניתן לפסוק מרחוק כל זמן שלא מכירים את התיק הרפואי.

בברירת המחדל, בכל מקרה שיש ספק רפואי גדול, יש להתחיל את הצום כרגיל, ולעבור לשתות לשיעורים כפי שמתירים לחולה שיש בו סכנה. א-ב-ל, חייבים להשיג חוו"ד רפואית.

שנה טובה