האם מותר להתגלח בימי ספירת העומר בשל נגיף הקורונה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 24/04/20 18:27 ל בניסן התשפ

שאלה

בשל נגיף הקורונה מתבקשים ללכת עם מסכות.

פרסמו שלשים מסכה על זקן לא נחשב כמיגון מספיק טוב ורציתי לברר אם יצא איזה עדכון לגבי הנושא של גילוח בספירת העומר בשל כך?

תודה,

בני

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הנחיות הרבנים הם לפי הנחיות משרד הבריאות, ולא הועבר לידיעתנו על אודות זקן וזיפים. אם תצא הנחיה כזאת הרבנים ג"כ יוציאו פסק הלכה. אבל בנתיים יש להקפיד על איסור גלוח, ובייחוד שאפשר להתגלח היום וביום רביעי הקרוב (יום העצמאות) וכבר נשארנו רק עם 10 ימים לל"ג בעומר. כך שלא נראה שהזקנים יפריעו.

שבת שלום וחודש מבורך

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ