האם להוציא ספר תורה במניין מחוץ לבית הכנסת בקורונה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 20/04/20 22:28 כו בניסן התשפ

שאלה

שלום הרב

האם ניתן להוציא ספר תורה מבית הכנסת למניין שנערך בחוץ בגלל הקורונה?

וכיצד עולים לתורה במצב שאסור להתקרב? תודה

תשובה

שלום

היה מקום להסתפק האם מותר להוציא את ספר התורה, שמא יש בכך ביזוי לתורה שיוצאת לחצר לקריאה אחת ולא לשלוש קריאות.

מאידך יש מצווה דרבים לקרוא בשני וחמישי ובשבת.

שוחחתי עם מו"ר הרב נבנצל שליט"א, ולמעשה הכריע שיש להוציא את הספר בכל פעם, ולקרוא בספר התורה בשני ובחמישי ובשבת, ואין בזה ביזוי התורה.

אמנם לענ"ד יש להשתדל שבעל הקורא יעלה לכל העליות לבדו, ומברך בכל עליה, שכן העולה חייב לקרוא מהכתוב, ומאידך עליו לעמוד במרחק שני מטר מבעל הקורא, וזה קשה לקרוא מכזה מרחק.

או לחילופין אפשר שיעלה בכל עליה עולה אחר לתורה, אך ישמור מבעל הקורא שני מטר מרחק (כל אחד יזוז כמטר הצידה), ובתנאי ששניהם יכולים לקרוא מהכתוב בספר.

או להעלות לכל עליה מי שיודע לקרוא מהספר עם טעמים.

אשריהם ישראל שזכינו לחזור להתפלל במניין.

כל טוב