האם מותר להדליק נרות חנוכה במהלך שבעה

חדשות כיפה רבני בית הלל 11/12/17 09:30 כג בכסלו התשעח

שאלה

האם מותר להדליק נרות חנוכה במהלך שבעה

תשובה

אבל מדליק נרות חנוכה בביתו כמו בכל שאר השנים (כולל אמירת שהחיינו). יש דיון מסוים מה הדין אם האבל רוצה להדליק את הנרות בבית הכנסת, משנה ברורה פוסק שלא ידליק ביום הראשון כדי שלא יאמר בציבור את ברכת שהחיינו, אך בימים האחרים מותר לו להדליק בברכה גם בבית הכנסת.

האבל אינו אומר הלל בימי חנוכה, ויש מנהגים שונים האם האחרים המתפללים עמו יאמרו הלל בבית ההלל או שיאמרו הלל אחר שיצאו מבית האבל. גומני שעדיף להעדיף את המנהג הראשון כדי שלא יקרה המקרה וישכחו האנשים לומר הלל.

בבניין ציון תנוחמו

יוסף סלוטניק

מעלה גלבוע

הרב יוסף סלוטניק הוא רב מרבני בית הלל.