האם מותרת מלאכת גוי בשבת בקשר לצער בעלי חיים?

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 29/01/19 12:33 כג בשבט התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב, כבר ענית לי על השאלה האם מותר לבקש מגוי להדליק אור בשבת, אבל יש לי עוד דילמה. האם מותר לבקש מגוי לעשות מלאכה בשבת אם זה קשור לצער בעלי חיים? כמו למשל, פרה שעטיניה מלאים חלב וזה כבר לוחץ עליה והיא סובלת, האם מותר לקרוא לגוי שיחלוב אותה בשבת?

תשובה

מותר.

וצריך למעט בזה כפי האפשר. לכן צריך לחלוב לפני שבת ואחריה, כדי למעט את הפעמים שיש צורך בשבת.

כמו כן, אם הנכרי הפסיק לפני הסוף, וכבר אין בזה צער בעלי חיים, אסור לומר לו להמשיך.

כל טוב