האם לספר להורים על העבר

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 29/03/19 08:22 כב באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב.

השאלה שלי מעט מורכבת ואולי לא נעימה אז אנסה לנסח אותה בצורה טובה.

לפני כ8 שנים לערך אחיי ואני היינו קטנים ושובבים מאוד ויום אחד זה הגיע למצב שאני מתחרטת עליו עד היום.

אחד האחים ניסה (והצליח) לשכנע אותי לעשות כל מיני דברים לא ראוייים להעשות.

לימים האח הזה עבר תאונת דרכים וכיום הוא נכה.

אני אובחנתי עם פוסט טראומה (שלפי הרופא נבעה מהעבר הזה)

בתקופה האחרונה הוריי גילו שיש לי פוסט טראומה ורצו לדעת למה (אני מאוד נרתעת מגברים ומדייטים וזה העלה בהם שאלות). הוריי רוצים לדעת מי הבחור שלטענתי גרם לי לכך, מי הבחור שעשה לי את הצלקת. האם לספר להם שזה הילד שלהם? האם להרוס להם את התקווה ולגרום להם לעוד יותר צער (האח הנכה עושה המון בעיות וקשה לכל האחים איתו ואני לא יכולה לדמיין אותי הורסת לו את המעט שנשאר לו)

תודה רבה וכול טוב.

תשובה

שלום

כיוון שאת אדם בוגר כעת, ואת בטיפול, והמטפל יודע מי גרם למה שגרם, אזי אין תועלת בכך שהורייך ידעו שדוקא אחיך עשה כך. די בכך שהם יודעים שאת בטראומה, ודי בכך שהמטפל עוסק ברפואתך בצורה מקצעית ועקבית והוא יודע כל הפרטים (אם רק רופא משפחה מלווה אותך, פני גם למטפל פסיכולוג במקביל וספרי לו).

כמובן אם אחיך ממשיך במעשה זה, או אפילו יש חשש שממשיך עם אחרת, אזי יש לומר להורים כדי למנוע מעשיו.

כמו כן, יתכן שהקשיים בחיי אחיך נובעים ממה שהוא עשה, כתחושות אשם וכד'. לכן חשוב שגם הוא יפנה לליווי פסיכולוגי מסודר.

חזקי ואימצי