האם לימוד תורה שלי ‏ ‏מכפר על החטאים שלי?

חדשות כיפה הרב ישראל אלתר 28/03/19 21:37 כא באדר ב'

שאלה

שלום רב

יש לי שאלה!

האם הלימוד התורה שלי ‏ ‏מכפר על החטאים שלי?

תודה רבה....

תשובה

שלום וברכה,

כן, יש בלימוד התורה יכולת לכפר על החטאים.

אם בעקבות החטא נוצר חסרון רוחני במציאות הרי שלימוד התורה, בייחוד בהלכות שקשורות לאותו נושא בו היתה הנפילה, מוסיף כוח, רוח וגבורה כנגד אותו חיסרון רוחני.

בנוסף, יוצא מצב מאוד מעניין שדווקא "בזכות" החטא הגענו ללמוד תורה - שהרי ללא החטא לא היתה איזושהי מחשבה לשבת וללמוד יותר מהרגיל (או בכלל). דבר זה הוא מה שנקרא: זדונות שהופכות לזכויות "בזכות" החטא הוספנו בסופו של התהליך רוחניות.

יש לציין שאין לעשות חטאים בשביל שאחר כך נתקן אותם ונתעלה, מי שחושב כך הוא נכנס להגדרה של "אחטא ואשוב" - שביחס אליו נאמר שאין מספיקין בידו לעשות תשובה.