האם לימודים אקדמאים זה מצוות שנשארת לעולם הבא?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/11/20 14:02 יא בכסלו התשפא

שאלה

שלום,

האם אנחנו מקבלים שכר לעולם הבא על העמל שלנו בעולם הזה? למשל אם אני עובד קשהו לומד מתמטיקה ומדעי המחשב וזה משפר לי את החשיבה והאינטיליגנציה האם זה נשמר לי לעולם הבא? האם העמל שלנו בעולם הגשמי נשמר לנו לעולם הבא? ועולם האמת?

תשובה

שלום וברכה

אני לא יודע את הכללים בעולם הבא.

אני מניח שיש שכר בעולם הבא על כל מה שהוא עשיית רצונו של הקב״ה, וכפי שאמרו חכמים ״אין הקב״ה מקפח שכר כל בריה״.

על כן נראה פשוט שהלימודים המקדמים את עולמו של הקב״ה ראויים לשכר.

סביר גם להניח שהדבר תלוי בהתכוונות: כשההתכווננות היא לשיפור החשיבה בפני עצמה היא בוודאי פחותה מאשר כאשר הכוונה היא להרחיב את גילוי הקב״ה בעולם.

כל טוב