האם לבנט היה מותר לטוס בשבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/03/22 21:43 ב באדר ב'

שאלה

שלום לרב שליט"א

איך אתה מסביר את זה שהוא טס בשבת - איפה כתוב שמותר להציל גויים רשעים שהורגים האחד את השני ועוד לחלל שבת על זה ?

בכבוד רב

יצחק

תשובה

שלום וברכה ושבוע טוב,

השאלה הזו גדולה עלי.

משלוש סיבות עיקריות:

א. איני יודע לשם מה הוא טס ומה באמת יש ביכולתו לעשות לאור התוכניות.

ב. במשך אלפי שנים לא היה לנו ראש ממשלה שפועל למען הקטנת שפיכות דמים בעולם - ולכן אין לנו דיון הלכתי בשאלות אלו.

ג. אני לא המסביר של ראש הממשלה, ואיני מכירו, ולמעשה הפעם האחרונה שדיברתי איתו בארבע עיניים הייתה לפני שהוא בכלל נכנס לעולם הפוליטי, לאמור: עבר זמן רב מאז. לכן אני לא צריך להסביר.

ועכשיו השאלה מופנית אליך: בהנחה כי הטיסה הייתה למען מטרות נאצלות, כגון: אפשרות ריאלית לעצירת שפיכות הדמים הנוראה; שמירה על יכולתה של ישראל לפעול בסוריה; חילוץ יהודים ועוד - האם אלו לא סיבות שמחייבות לטוס בשבת ?

כל טוב