האם לא לעשות קידוש בשביל שלום בית?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/12/21 11:37 ד בטבת התשפב

שאלה

שלום לרב,

קצת עלי לפני השאלה שלי,

אני בחורה מסורתית, שומרת שבת.

התחתנתי עם בחור רוסי שהתגייר ולא שומר שבת אבל הוא מקפיד על כשרות, יום כיפור ,קידוש והבדלה.

ברוך ה' נולד לנו בן לפני כחודש.

ההורים של בעלי גרים בצפון וכשהינו מתארחים אצלם דאגנו להביא אוכל מוכן, פלטה וכו'

לא מזמן ההורים שלו התוודו בפנינו שמפריעים להם הטקסים הדתיים אצלם בבית , כגון הדלקת נרות שבת וקידוש.

האמת שנפגענו מאוד וחשבנו לא ללכת אליהם בכלל אבל כעת שיש את הנכד אנחנו לא רוצים להפריד..

מה אנחנו אמורים לעשות ?

לא להדליק נרות ולא לקדש ?

תודה מראש על תשובתך

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

תחילה אשבח אותך ואת אישך על הכרת חשיבות היחס המשפחתי, על כל המאמץ כדי לשמר את המשפחה מאוחדת.

שאלתך אמנם קשה היא ביותר, ונראה לי שיש לנסות אולי לבוא אל ההורים יותר בימי חול לאחר העבודה (אם הדבר אפשרי) או במוצאי שבת (שעון חורף) בכך לעקוף חלק גדול מהבעיות.

אם נוסעים לשבת - אולי כדאי שיתנו לכם חדר שלכם, שם תוכלו להדליק נרות שבת ולעשות קידוש שלכם, ולאחר מכן תוכלו לאכול במסגרת משפחתית.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ