האם יש הנחיות בנוגע לטבילה לנשים במקווה בתקופה זו?? - תיקון התשובה !!!!!

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/03/20 09:28 יט באדר התשפ

שאלה

שלום, בעקבות הצהרת ראש הממשלה מהערב בנוגע לקורונה, האם אין סכנה לטבול במקווה שעשרות נשים טובלות בו מידי ערב??

תודה מראש על התשובה!

תשובה

המשרד לשירותי דת

אגף פיתוח מבני דת

12 מרץ 2020

ט"ז אדר תש"פ

לכבוד:

יו"ר / מזכיר/ ממונה

מועצות דתיות / מועצות אזוריות

שלום וברכה,

הנדון: חידוד הנחיות - השירות במקוואות בימים אלו

נושא טבילת נשים במקוואות והשירות הניתן בו בימים מורכבים אלו הפך להיות אבן שואבת

לשאלות ותשובות לנשים הנצרכות לשירות זה.

בהתאם לפניות שהתקבלו, להלן חידוד הנחיות, בהתאם לישיבה שקיימתי בימים אלו עם נציגי

משרד הבריאות:

. ככלל, חל איסור כניסה למקווה וטבילה לנשים הנמצאות בבידוד. )כפי שאסור להם להגיע

למקומות אחרים( רק עם תום תקופת הבידוד רשאית הטובלת להגיע למקווה.

. חובה לתלות שלט במקווה, המחדד את האיסור שבהגעה ובוודאי איסור הטבילה לאלו

שמחויבות בבידוד.

. יצוין כי לאור מספר פניות, בחנו אפשרות נוספת עבור הקצאת מקווה ייעודי לנשים השוהות

בבידוד, הנושא ירד מהפרק לאור העובדה שנשים בבידוד אינן רשאיות לצאת מהבידוד

בהתאם להנחיות משרד הבריאות.

. חשוב לציין כי בישיבה עם משרד הבריאות הובהר כי הנגיף אינו עובר במים מטופלים,

כלומר ככל שהמים נמצאים בטיפול בהתאם להוראות ולתקנות הקיימות, מבחינת

היגיינה, חיטוי בכלור וכל הנדרש בכפוף לתקנות הרי שאין בעיה.

לאור זאת אבקש לחדד בימים אלו במיוחד, כפי שנעשה במשך כל השנה, להקפיד משנה

זהירות על ההוראות המחויבות בתקנות, דהיינו החלפת מים, חיטוי כנדרש וניקוי

המשטחים, האמבטיות וכו' מעבר לבור טבילה.

רצ"ב קישור לתקנות: https://www.health.gov.il/LegislationLibrary/tavru01.pdf

למען הסדר הטוב יובהר כי אין בעיה להשתמש במקווה כרגיל ואל לנשים לחשוש מכך כל עוד המקווה

מטופל בהתאם להנחיות החיטוי הנדרשות כמפורט בתקנות משרד הבריאות, יש לפרסם גם זאת

לידיעת הטובלות על מנת למנוע חשש לחינם.

בברכה,

דבורה אייפרמן

מנהלת אגף מבני דת