האם חובה לכבס בגדים, שמיכות וסדינים לפסח?

חדשות כיפה רבני כושרות 26/03/20 16:50 א בניסן התשפ

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב הנכבד,

1. האם חובה לכבס שמיכות, סדינים, כריות ובגדים שהשתמשתי/לבשתי בכל ימות השנה? או שמספיק לנער אותם? (אגב, אני לא רואה עליהם פירורים).

*לגבי כריות, קשה מאוד יהיה לי לכבסן, האם זה בסדר לנגב בקטנה עם מגבון וזהו? (גם שם לא ראיתי פירורים).

יש לציין כי יש לנו הרבה בגדים ושמיכות וכו' וקשה מאוד יהיה לנו לכבס הכל, האם אפשר להסתפק רק בניעור או בהעברת מגבון בקטנה?

2. לגבי מגבות, אני מניחה שחובה לכבס את כל המגבות על מנת להשתמש בהן בפסח, נכון? אם אכבס אותן במים קרים, זה בסדר? (אין לנו מכונת כביסה ולא תהיה בזמן הקרוב).

תודה רבה רבה, תבורכו, שבת מבורכת!

תשובה

שלום וברכה

1. אין חובה לכבס אותם. יש חובה רק להסיר מהם את החמץ

2. המגבות נוגעות לעיתים בכלי או באוכל חם ולכן מומלץ לכבס בהרתחה, כי זה לכל הדעות, למיקל בקר יש על מה לסמוך תוכלו להרחיב בקישור הבא:

https://www.kosharot.co.il/index2.php?id=414196&lang=HEB

בברכה

יצחק דביר