האם זה נחשב חמור - התאהבות במשחק וירטואלי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/06/22 07:53 א בתמוז התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב, אני ואחותי משחקות במשחק כלשהו שהוא וירטואלי, זה רק של הודעות ולכל אחד יש דמות שכל אחד בוחר איך לעצב, וכמן שאמרתי יש רק אפשרות של צ'אט. אז אחותי התחילה כבר לפני 1.5 שנים בערך לדבר עם מישהו משם סתם ככה כחברים, הוא מאוסטריה, והם התחילו להתקרב יותר ויותר (הם מדברים רק שם ולא בשום מקום או דרך אחרת ואין להם תמונות אחד של השנייה) אבל איכשהו הם התחילו לפתח רגשות אחד לשנייה ולהיות כמו זוג כאילו עד כמה שניתן בתנאים וירטוטליים כמובן העניין הזה שנוי במחלוקת איך אפשר להתאהב ככה אבל זה לא העניין, אני די בטוחה במאה אחוז שאחותי בכלל לא מודעת לבעייתיות שיש סביב העניין של הדת, למרות שהם כנראה לא ייפגשו לעולם ויהיו זוג אמיתי הוא בכל זאת לא יהודי ולאחרונה נחשפתי לעניין של ההתבוללות אז זה לא נחשב התבוללות נכון? בבקשה אל תגיד לי שהיא נחשבת חוטאת? אני באמת בוכה פה זה מדאיג אותי כל העניין של הדתות ועכשיו גם נתפסתי על העניין איתה ואני יודעת שאין לה שום כוונה רעה היא בנאדם טהור והיא בגילי היא עדיין ילדה, בבקשה אל תגיד לי שהיא נחשבת כופרת חוטאת או משהו כזה. תודה כבוד הרב

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על האחריות שלך ועל הרגישות שלך.

אחותך הולכת בדרך מסוכנת.

היא לא מתבוללת. היא לא חוטאת. מותר לדבר. מותר לשחק במשחקים וירטואליים.

צריך מאוד להיזהר מלראות אותה בעין שלילית. היא ילדה.

אבל,

היא בדרך מסוכנת. שכן, בניגוד למה שכתבת, קשר שמתחיל להעמיק באינטרנט עלול מאוד להפוך לקשר גם בעולם הממשי, וטיסה בין ישראל לאוסטריה היא דבר די פשוט מגיל מסוים.

תציבי בפניה תמרור אזהרה.

דברי איתה על כך. לא באלימות מילולית. לא בקושי. בזהירות ובעדינות.

לא כדי לעורר תגובת נגד, אלא כדי שהיא עצמה תשים לעצמה גבולות. לטובתה. לזכותה.

ועל ידי כך עוצרים הרבה לפני התדרדרות אפשרית.

כל טוב ויישר כוח