האם זה מותר?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/03/21 10:07 יט באדר התשפא

שאלה

שלום הרב,

השאלה שלי היא כזאת:

יש אתר בשם נטפליקס, בקיצור זה אתר סרטים / סדרות בתשלום

הבעיה היא שעל דף הבית בין אם תרצה או לא יש דברים לא צנועים

עכשיו שמירת העיניים מעל הכל

אז מצאתי תחליף זה משהו דומה שאני בוחר מה בכלל יהיה שם ומה לא

אבל בעיה נוספת

אין לי איך להשיג את הסרטים / סדרות האלה

צריך להוריד מהאינטרנט וקראתי שאם אפשר עדיין לקנות את הסרטים האלה אסור להוריד

עכשיו מה כדי לי לעשות?

נטלפיקס זה אפילו לא אופציה לדעתי

האם זה מותר להוריד בחינם כדי לשמור על העיניים? ( שאלה קצת מוזרה )

אם לא כנראה שפשוט אצטרך לוותר על כל זה

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

וודאי אין היתר לגזל או אבק גזל כדי לראות סרטים.

בכל מקרה, נראה לי שכמעט כל הסרטים \ סדרות - אינם כשרים לצפייה.

לכן עדיף לוותר על כל העניין.

אם בכל זאת יש סרט \ סדרה שכשרים לצפייה. נזכור שדברים הראויים לשמירת עיניים אצל גבר, אינם פסולים לאישה.

לכן אם יש צורך אמתי - אתה יכול לבקש מאחותך, או אמך, שתכנס למסך הבית, שם תפתח לך את הסרט לצפייה שלך.