האם הקב''ה מנהל את העולם ?

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 11/08/18 22:40 ל באב התשעח

שאלה

שלום הרב , יש שאלה שמאוד מטרידה אותי. איך אנחנו יודעים שדווקא הקב''ה מנהל את העולם ?אולי זה לא ישירות מהקב''ה ?

אשמח אם תענה לי.

תודה מראש.

תשובה

שלום.

לא בדיוק הבנתי מה אתה מתכוון בהבדל שבין אם הוא מנהל ישירות או לא ישירות.

בכל אופן, מיסודות אמונתנו, הן מהתורה, הנביאים והכתובים, וכן מדברי חז"ל וחכמי הדורות, שאין בעולם כח חיצוני לקב"ה, וכל כוחות המציאות הם תחתיו (חוץ מהמין האנושי, שלו הוא השאיר בחירה חופשית, ולכן במובן מסויים זה לא פעולות שלו, אבל זה מורכב יותר), וכן שהוא מנהל את המציאות, ושעל המין האנושי הוא משגיח בהשגחה פרטית, כלומר על כל אדם ואדם, ולא רק על המין בכללותו.

אשמח לפירוט של השאלה, בכדי להגיב בצורה יותר מפורטת.

כל טוב