האם גזל

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 04/12/21 19:00 ל בכסלו התשפב

שאלה

שלום,

באתר מסוים הציעו קופון בקניית מכשיר מסוים, מסיבות כאלה ואחרות אולי איזו תקלה במערכת של החנות ברכישת המכשיר ניתן היה להוסיף מספר קופונים לסל כך שגם המכשיר ועוד היה ניתן להוסיף מוצרים לסל הכל מכוסה תחת הקופונים או בעלות נמוכה מאוד משווי הסל. החברה התקשרה לבדוק בשירות האם זה תקין ולהודיע שיש תקלה אמרו לה כל עוד היא מצליחה לממש את הקופון ובתשלום רשום סכום מסוים זה מה שתשלם וכך עשתה. עוד כמה הזמינו ולא שילמו כמעט כלום. האם מדובר בגזל? אם תיתן מתנה חלק ממה שהזמינה, האם נותנת מתנה גזל?

תשובה

שלום

אם היא התקשרה ושאלה ואמרו לה שזה בסדר, אז זה בסדר.

תמיד כשיש ספק בדברים מעין אלה, הכי נכון זה פשוט לשאול את הבעלים.

כל טוב. שבוע טוב, חודש טוב וחנוכה שמח