האם אנחנו חיים בכפיה דתית עד גיל 13?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/01/22 10:19 יח בשבט התשפב

שאלה

שלום הרב

דיברתי היום עם חבר האם עד גיל 13 אנחנו חיים בכפיה דתית ואין לנו אפשרות בחירה ורק מגיל 13 אנחנו מתחילים לחשוב או שהבחירה בעצם במדים שלך בלי שאלה אפילו יודע

מצד ראשון אם אנחנו חיים בכפיה אז מה זה שווה התפילה שלנו והצוות אם אנחנו לא באמת מתכוונים ויודעים מה אנחנו עושים אבל מצד שני אם יש לנו בחירה אז איפה היא?

אשמח לתשובה????

תשובה

שלום וברכה

כאשר אנחנו נולדים - יש לנו רק מעט מהיישות העצמאית האנושית. אנחנו לא מסוגלים להתקיים לבד, אפילו לא לאכול לבד, וקל וחומר שלא לקבל החלטות לבד.

וזה הולך ומתפתח בנו - וגם ההלכה הולכת ומכירה בדברים שמתפתחים בנו אט אט.

על ההורים שלנו יש מצוות חינוך, והמימוש של מצוות חינוך נעשה בדרך בה ההורים שלנו מקרינים לנו את מערכת הערכים הראויה.

והתפילה שלנו והמצוות שלנו נעשות ברמה מאוד בסיסית, כחלק מהחינוך שאנו מקבלים, ועדיין לא בבחירה החופשית שלנו להמשיך בכך. זוהי תקופת הכשרה.

וככל שאנחנו בוגרים יותר - אנחנו משתחררים יותר ויותר להכרעות שלנו.

ואז כמובן כל דבר שאנו עושים נתון יותר לאחריות שלנו.

כל טוב