האם אנו חיים בסימולציה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/06/22 15:46 א בתמוז התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב,

התוודעתי לאחרונה באינטרנט לנושא שדיכא אותי והכניס אותי למשבר קיומי - האפשרות שאנו חיים בסימולציה ממוחשבת (או באופן כללי סימולציה).

קראתי על זה מעט וגיליתי שהמון אנשים תומכים בהשערה הזו, פיזיקאים ופילוסופים גדולים, ושיש לה טיעונים חזקים. העיסוק והמחשבה על זה הכניסו אותי למשבר עמוק - אני קיים בכלל? אז אני בעצם רק תוכנת מחשב? המציאות הזו אמיתית? מה בכלל מקומה של היהדות בעולם כזה? המחשבות האלו לא מרפות ממני ומציקות לי כל כך, אי אשמח אם תוכל להרגיע אותי וליישב את הספקות שלי.

תודה רבה לך כבוד הרב. באמת תודה.

תשובה

שלום וברכה

אנחנו לא חיים בסימולציה.

אין בכך כל ספק.

כל טוב