האל

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/10/21 08:08 יד בחשון התשפב

שאלה

אמרת שהאל מעניש שעם ישראל נוהג בשחיתות יכול להיות בגלל זה יש רעידות אדמה ?כי לאל נמאס כבר מהעם שלו

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

לאלוקי ישראל לא נמאס מהעם שלו. כמו שלאבא לא ימאס מבנו.

אבא נוהג לעיתים בקפדנות עם בנו כדי להשפיע על בנו לתקן את דרכיו. כך הקב"ה מייסר את ישראל לעיתים, כדי להחזירם בתשובה. בנסיבות כאלה יכולה להיות גם רעידת אדמה שתזעזע את העם כדי שישוב בתשובה שלימה אל ריבון עולם.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן