דתי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/09/19 23:25 טז באלול התשעט

שאלה

ראיתי שדתי קרא בשופרסל לקופאית שיש לה דיבור מסריח ושהיא מטומטמת ואז אמרתי לדתי הזה הומו מסריח עשיתי כמו שצריך?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

זה שאדם מסויים הוא עבריין לא מתיר לשני ג"כ להיות עבריין. הוא בודאי נהג שלא כדין כשהלבין פני הקופאית בשמות גנאי, ובייחוד שזה נעשה בפני רבים, ויש בכך גם חילול השם, ועוד דברים גרועים. הוא צריך לשאת את עוונו. והיה מקום (לפעמים) להעיר לו על מעשים כאלו שעשה. אבל אין זה מתיר לאדם אחר להלבין את פניו, אפשר לפנות אליו להשתיק אותו ואולי אפילו להרחיק אותו מהמקום. אבל לקרוא לו בשם גנאי מי התיר זאת. כאשר פעולה זו לא מונעת את המשך דרכו הקלוקלת. אם אתה יכול או יודע מי הנפגע כדי לבקש ממנ סליחה לפני ראש השנה.

כתיבה וחתימה טובה

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ